Liikenne puhutti Lahelanpellon kaavanäyttelyssä

Kaavanäyttely keräsi mukavasti väkeä kunnantalolle. Keskustelua herätti varsinkin kestosuosikki liikenne. Lahelanorresta puhuttiin; tuleeko se, milloin se tulee ja mihin se linjataan?

Suunnittelijat valmistelevat parhaillaan alueen toteuttamisen vaiheistusta. Vaiheistuksen tarkoituksena on saada toteutettavat alueenosat synkronoitua liikenteellisten parantamiskohteiden kanssa. Kaava-alue tulee toteutumaan osa kerrallaan, jolloin on mahdollista tehdä liikenteen parantamista asuntorakentamisen rinnalla. Vaiheistussuunnitelma tullaan lisäämään näille sivuille heti kun se valmistuu.

Suunnittelijan näkökulmasta kaavanäyttely on hyvä tapa keskustella suunnitelmista. Virallisissa esittelytilaisuuksissa on usein se ongelma, että eniten äänessä ovat virkamiehet, kun tarkoitus on vastata kuntalaisten kysymyksiin ja ottaa vastaan ideoita.

Miten kaavojen esittelytilaisuuksia voisi edelleen kehittää?

2014-03-18 16.52.09

2014-03-18 17.07.52 2014-03-18 16.51.02

5 thoughts on “Liikenne puhutti Lahelanpellon kaavanäyttelyssä

 1. Tuusulan yleiskaavan rakennemallit 2040 / Liikenteellinen arviointi

  Suositukset liikkumisen ja liikenteen näkökulmasta:

  Merkittävästä uusista asuinalueista Hyrylän pohjois-, länsi- ja eteläpuolella tulisi toistaiseksi pidättyä. Sen sijaan Hyrylän eteläpuolinen alue soveltuu liikenteellisesti hyvin esimerkiksi työpaikkarakentamiseen ja teollisuustoimintaan ( http://www.tuusula.fi/attachments/text_editor/20019.pdf ).

  On hyvin ihmeellistä että Lahelanorren tapaista yhteyttä lähdetään rakentamaan toisesta päästä ilman yleiskaavan / osayleiskaavan tarkasteluja uuden katuyhteyden vaikutuksista koko matkalta.

  Yleissuunnitelma ei voi olla riittävä kun puhutaan jokilaakson tapaisesta ympäristöstä joka on uuden yleiskaavan selvityksissäkin luokitukseltaan korkeinta ryhmää: I. Arvokkaat säilytettävät alueet ja muutoksille herkät alueet ( http://www.tuusula.fi/attachments/text_editor/17216.pdf ).

 2. Niin. Minusta tuo yllä oleva vaikuttaa pelottavasti sitä, että Lahelan rakentamisen jatkuu ilman, että Lahelanortta tai muutakaan kokooma- tai läpiajoliikennettä saadaan parannettua.

  • Niin, se kai on selvää`jo tässävaiheessa! Ei auta vaikka kuinka kunnan päättäjät oikein lehdessä lupaavat, että liikenneyhteydet laitetaan ensin kuntoon. On se vaan kumma, kai sama meno on muissakin kunnissa mutta Tuusulassa on kokoomusjohto ja silti ei toimi! Vai pitäisikö kääntää kelkka eli sen takia ei toimi?

 3. liikennejärjestelythän on luvattu laittaa kuntoon ennenkuin rakentaminen alkaa, joten niistä keskustelun voisi jo lopettaa? Vai eikö kuntalaisilla ole luottoa kunnan lupauksiin? Ja jos ei ole niin se on selkeä parantamisen paikka!

Keskustele

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s